Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Waarom staat de Gelderlander op een nepnieuwslijst?

Nederlandse nieuwsmedia worden door een bureau van de Europese Unie beschuldigd van het verspreiden van desinformatie. De Gelderlander is daar een van. Wat is er aan de hand?

4 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Nepnieuws is mij niet opgevallen, misschien een leugentje of de waarheid niet goed weten. Wel is de berichtgeving vaak eenzijdig. Maar ja, sommige mensen willen dit graag lezen. 
 • Wally

  5 jaar geleden
  Iets lezen is wat anders als iets schrijven.
 • ARRA

  5 jaar geleden
  Beetje vreemde conclusie, indien een tegengeluid op een rapport over de MH17 wordt aangemerkt als nepnieuws. In een vrij Nederland mag je gelukkig nog zelf beslissen wat je leest. Vrijheid in woord en geschrift. Ik wil dit graag zo houden. 
 • WijzeUitHetOosten

  5 jaar geleden
  Is nepnieuw niet het zelfde als onafhankelijk nieuws met een kleurtje?
 1. ME in actie in grote steden na voetbalwinst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschoppers’
  Update/video

  ME in actie in grote steden na voetbal­winst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschop­pers’

  In de grote steden werd de overwinning van Marokko op Canada (2-1) op het WK voetbal uitbundig gevierd. Vele honderden feestvierders gingen de straten op, met veel getoeter en gezang, maar ook met zwaar vuurwerk. In Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zag de Mobiele Eenheid (ME) zich genoodzaakt in actie te komen. Meer dan tien mensen werden opgepakt, één agent raakte gewond. Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar de relschoppers.