Wilfred Vruggink en Annet Oling uit Olst behoorden tot de eerste groep corona-patiënten in Nederland, maar zijn inmiddels genezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfred Vruggink en Annet Oling uit Olst behoorden tot de eerste groep corona-patiënten in Nederland, maar zijn inmiddels genezen. © FOTO HISSINK

Waarom zijn er nog steeds geen betrouwbare cijfers over het aantal coronagenezingen?

Half Nederland kijkt er dagelijks reikhalzend naar uit: de jongste cijfers van het RIVM over het coronavirus. Vlakt de curve al af? En hoe zit het met de IC-opnames? Bij al grafiekjes ontbreekt er tot nog toe steeds eentje: die van het aantal genezen patiënten. Waarom is dat toch?

6 reacties

 • Frits

  2 jaar geleden
  Ik hoor al dagen goed nieuws: sterke afname van het aantal ziekenhuisopnames, meer ruimte op de IC door minder opnames en meer ontslagen, al sinds 16 maart een R0 die onder de 1 ligt. Allemaal zeer positief nieuws.
 • Frits

  2 jaar geleden
  Maar, zoals terecht in het artikel staat, het is de vraag hoe betrouwbaar dat soort gegevens zijn.In Italië publiceren ze dat ook iedere dag.Ik heb liever dat er niets wordt gepubliceerd dan dat er cijfers worden gepubliceerd waar je niets mee kan, zoals het aantal vastgestelde besmettingen of het aantal genezen personen.
 • BOH

  2 jaar geleden
  Hier in de regio Borken (D) wordt dagelijks alles bijgehouden. -besmettingen en genezingen.
 • TheoB

  2 jaar geleden
  Genezen is ook betrekkelijk, als je het echt goed te pakken hebt en op de IC hebt gelegen, ben je nog jaren patiënt. Niemand weet nog precies wat je er aan overhoud.
 • Doetinchem71

  2 jaar geleden
  Het zou fijn zijn in een land waar men nogal van de cijfertjes is, ook de genezingen konden tonen. Wellicht doet men dit bewust, men informeert ons niet volledig. Wat ook niet nieuw is. Maatregelen zoals ze zijn is prima, op een gegeven moment zal het economisch belang zwaarder tellen.