Zuster Jovita op het landgoed bij Insula Dei. Zij is een van de laatste zusters Passionisten in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Zuster Jovita op het landgoed bij Insula Dei. Zij is een van de laatste zusters Passionisten in Nederland. © Rolf Hensel

Waarom zuster Jovita bleef dromen van een leven achter tralies: ‘In Afrika had ik mijn mooiste jaren’

Als klein meisje droomde Sientje Kaffener van een leven in het klooster. Nu is zuster Jovita - alias Sientje Kaffener - één van de twee nog levende passionistinnen in Nederland. Zij wonen in Arnhem en zijn herkenbaar aan hun zwarte habijt.

2 reacties

 • P Van de Kaa

  2 maanden geleden
  J. Zomers, vandaag de dag stellen ouders zichzelf vaak boven hun kinderen, daar kun je die kinderen niet op aanspreken.
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Ben wel eens op bezoek geweest in het klooster van tante zuster. Het heeft wel wat... je hebt een beschermd en geregeld leven - een serene rust is daar voelbaar. Een normaal leven met een gezin dat is ook niet alles, vandaag de dag vragen kinderen veel aandacht... het is rumoerig en niet goedkoop.
 1. Hoe onze redactie beter wordt als we een afspiegeling zijn van de samenleving

  Hoe onze redactie beter wordt als we een afspiege­ling zijn van de samenle­ving

  Wie kan deze krant een beetje kleur geven? Een jaar geleden deed hoofdredacteur Lucas van Houtert van het Brabants Dagblad een dringende oproep in zijn krant. Hij constateerde dat zijn redactie veel te weinig mensen met een andere achtergrond telde. ‘We zijn te wit in een wereld die gekleurd is. Daardoor hebben we blinde vlekken die het moeilijk maken om alles wat om ons heen gebeurt te zien en goed te duiden’, schreef hij toen.