Volledig scherm
Onweersbuien boven Overijssel, Gelderland en Flevoland © Buienradar.nl

Waarschuwing: stevige onweersbuien boven Oost-Nederland met kans op wateroverlast

Stevige onweersbuien boven Gelderland, Overijssel en Flevoland zorgen zondagmiddag voor behoorlijke overlast. Weerplaza en KNMI waarschuwen met ‘code geel’ voor zware regenval tijdens het onweer.

De buien trekken volgens de twee organisaties maar langzaam weg: daardoor kan het plaatselijk hozen, met wateroverlast als gevolg. Bovendien komen er nieuwe buiten aan vanuit Duitsland. Ook Noord-Brabant kampt met onweer en heftige buien. 

Zomers warm

De buien volgen op dagen met zomers weer. Zaterdag piekte met 20 graden celsius: dat was voor het eerst deze maand. Zondag steeg het kwik zelfs door naar 25 graden. Dat gebeurde in de Achterhoek.  Weerplaza: ,,Het is niet de eerste zomerse dag van het jaar want in april werd het ook al op vijf dagen 25 graden in het land. Het contrast met de kustregio is vandaag wel bijzonder groot. Dicht bij zee is het bewolkt, nevelig en er waait een koude noordwestenwind. Langs de gehele kust is het de hele dag al slechts 11 tot 13 graden en is van zomerse warmte niets te merken.’’

Verschillen

De nieuwe werkweek gaat verder met flinke verschillen in het weer, weet Weerplaza. In de nacht van zondag op maandag kan er mist ontstaan. Landinwaarts breekt in de loop de van de ochtend de zon door, terwijl de kust last blijft houden van bewolking en mistbanken. Oost-Nederland krijgt met temperaturen te maken van zo’n 22 graden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
3-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
2-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo FC EmmenEMM
EINDE
2-1
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo