Volledig scherm
© DG

Wageningen wil snelbus naar Arnhem terug

WAGENINGEN - Er moet weer een snelbus tussen Arnhem en Wageningen komen,vindt de Wageningse gemeenteraad.De raad nam maandag unaniem een motie aan, waarin het college van burgemeester en wethouders wordt gevraagd om samen met de provincie Gelderland te ijveren voor de terugkeer van een snelbus tussen Wageningen-Busstation, de campus en Arnhem.

Daarnaast willen de raadsleden dat de vertrektijden van de bussen naar en van Arnhem evenwichtiger worden verdeeld.

Langzamer
Tot 2003 reed de zogeheten interliner tussen Arnhem en Wageningen. Deze snelbus volgde de N225. Nadat de interliner van het toneel was verdwenen, kwamen er twee buslijnen die beide door de dorpen Renkum en Heelsum reden. De reistijd van deze lijnen is 34 tot 40 minuten, een stuk langzamer dan de interliner. Dat komt onder meer door het grote aantal haltes, meer dan dertig.

Rendabel
De huidige langzame bussen zitten in de spits vol en volgens de indiener van de motie, Frank Bos (SP) heeft dan zeker 30 procent van de reizigers vanuit Arnhem als bestemming Wageningen. „Als we de snelbus weer invoeren, is het dus goed mogelijk om hem rendabel te laten rijden”, meent Bos. Hij voegt eraan toe dat het gaat om een extra bus, die niet in plaats komt van een van de huidige bussen tussen Wageningen en Arnhem.

Volgend jaar
Een woordvoerder van de provincie Gelderland meldt dat Gedeputeerde Staten (GS) de dienstregeling voor komend jaar al heeft vastgesteld. „Die gaat volgende maand in. Dus als GS willen meewerken, zal zo'n snelbus op zijn vroegst eind volgend jaar rijden.”