Volledig scherm
© Thinkstock

Wageningen wil van studentenstops af

WAGENINGEN - Wageningen Universiteit is tegen het instellen van een numerus fixus (studentenstop) voor verschillende studierichtingen.Toch heeft de universiteit er op dit moment drie voor de richtingen biotechnologie, voeding en gezondheid en moleculaire levenswetenschappen.

„Dat heeft te maken met het managen van de groei. Biotechnologie ging bijvoorbeeld in een jaar van 87 naar 134 eerstejaarsstudenten. Dat zijn er dus vijftig meer”, legt woordvoerder Simon Vink uit.„Die moeten wel allemaal genoeg faciliteiten krijgen voor hun studie. Dat moet worden geregeld, dus vandaar die stop. We hopen daar echter zo snel mogelijk mee te kunnen stoppen.”

Arbeidsmarkt
De woordvoerder merkt op dat ze in principe tegen een numerus fixus zijn. „Er is genoeg ruimte op de arbeidsmarkt voor onze afgestudeerden en wij kunnen er in principe ook voldoende leveren.”

Innovatie
Wageningen vindt het dus niet nodig om de instroom van studenten aan banden te leggen. „Integendeel. Uit Den Haag komen aldoor geluiden hoe trots de ministers zijn op innovatie van de technische universiteiten. Investeer daar dan ook in.”