Minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof staat in Den Haag een actievoerder te woord tijdens een boerenprotest in april van dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof staat in Den Haag een actievoerder te woord tijdens een boerenprotest in april van dit jaar. © ANP

Wageningse stikstofprofessor: ‘Uit solidariteit met de boeren ook snijden in andere sectoren’

Het is onvermijdelijk dat boeren rondom natuurgebieden drastisch moeten inkrimpen. Dat zegt stikstofprofessor Wim de Vries van de Wageningen Universiteit. Maar de rest van Nederland moet óók meer moeite doen om de uitstoot van stikstof te verminderen.

13 reacties

 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Er is wel meer triest j huisman, de politiek is de weg kwijt door die groene samenzwering.
 • j huisman

  2 maanden geleden
  grappig of beter gezegd triest dat het volgens reageerders ligt aan van alles en nog wat (Tata, vliegen, paarden, rest van de wereld), daar gaat het artikel nou net over! En nee; een betere wereld begint niet in andere landen!
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  dus met andere woorden dit kabinet wilde alleen de boeren weg hebben en laten de milieuvervuilers (lees grote werkgevers zoals tata steel klm enz.) gewoon hun gang gaan. als men wat wil bereiken dan kunnen ze meteen stoppen met de bio-massacentrales daar komt momenteel de meest troep vandaan.
 • Jurgen Rap

  2 maanden geleden
  Ik mis eigenlijk iedere keer in iedere discussie het effect van de paarden en de gigantische stapels die door die beesten worden achtergelaten in de natuur. Om nog maar te zwijgen van de grote auto’s en trailers die nodig zijn om een dagje met Vlekje te gaan wandelen op de Veluwe. Weet iemand of dat daar ook onderzoek naar gedaan wordt of blijven paarden buiten schot want “eigenaars met geld”?
 • ab Marle

  2 maanden geleden
  Bij mijn regelmatige ritjes met de motor langs de Veluwe langs dorpen als Lunteren, de Valk en Wekerom is het vaak niet te harden van de stank ( op de motor ruik je dit beter dan gezeten in een auto.) Je kunt niet ontkennen dat er een probleem is als je ook nog ziet dat het mis is gegaan. De biljardlaken groene woestijnweiden overtuigen niet dat boeren van “ goede wil” zijn.