Volledig scherm
Rachelle Reijnders. © Rensley Monart

Wageningse studente Rachelle Reijnders is Nederlandse kandidaat Miss World

WAGENINGEN/ OSS - Wie denkt dat je er alleen maar leuk uit hoeft te zien om tot mooiste vrouw van Nederland te worden verkozen, heeft het mis. Dat bewijst Rachelle Reijnders wel.

Pas na een lange dag sporten, interviewen én fotoshoots liet de 24-jarige Wageningse studente uit Osszich zondag kronen tot Miss World Netherlands 2016. Met die eretitel op zak, trekt ze binnenkort naar Amerika.

Niet alleen uiterlijk
De schoonheidswedstrijd Miss World is de oudste in zijn soort. De competitie verschilt van bijvoorbeeld Miss Universe doordat het niet alleen om het uiterlijk gaat, maar ook om de persoon erachter. Een bikinironde komt er bijvoorbeeld niet aan te pas. In plaats daarvan worden deelnemers beoordeeld op hun spreekvaardigheid, opleidingsgraad en het goede doel dat ze steunen.

„Ze is een mooie vrouw die echt wat te vertellen heeft”, zegt Katia Maes, die de schoonheidswedstrijd organiseert. „Sterk op sociale media, goed verzorgd en ze heeft zowel in het Engels als in het Nederlands haar woordje klaar. Het totaalplaatje klopt gewoon.”

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo