Bridge to Liberation op de Rijnkade in Arnhem
Volledig scherm
Bridge to Liberation op de Rijnkade in Arnhem © Rolf Hensel

Wanorde bij Bridge to Liberation door drukte was ‘niet te voorzien’

ARNHEM - De drukte op de kade vrijdagavond was niet voorzien, zegt voorzitter Bart van Meer van de Bridge to Liberation Experience. ,,Dat is zeker een evaluatiepunt. Ik heb begrepen van mensen dat ze het terrein niet opkwamen door de drukte.”

Honderden mensen vertrokken vrijdagavond teleurgesteld huiswaarts omdat ze geen zicht hadden op de herdenking rondom de Slag om Arnhem aan de Rijnkade. Er waren geen schermen om op afstand te kijken en het geluid was op veel plekken niet goed hoorbaar. 

Beter op tv kijken

De gemeente Arnhem riep tijdens het evenement via Twitter op niet meer naar de Rijnkade te komen.  ‘Je kunt het evenement beter live op tv kijken’. De gemeente Arnhem laat zaterdag weten dat het inderdaad drukker was dan verwacht. 

,,Het blijft koffiedik kijken hoeveel mensen er komen, maar we gaan wel evalueren of we voldoende rekening hebben gehouden met het aantal mensen dat te verwachten was.”

‘Beste evenement ooit’

Bart van Meer kijkt als voorzitter desondanks goed terug op het evenement. ,,We hebben het beste evenement ooit achter de rug rondom de Slag om Arnhem en dan worden mij nu negatieve vragen gesteld over de drukte.’’

,,We hebben gewoon hetzelfde gedaan als alle andere jaren, alleen waren er nu veel meer mensen. Nee, dat heb ik niet voorzien en dat nemen we mee in de evaluatie. Feit blijft dat de ruimte daar gewoon  beperkt is en het geen evenement voor 30.000 mensen kan worden. ”

Regent klachten

Op sociale media regent het klachten over het gebrekkige geluid en zicht. ‘Thuis de tv aan gezet, toen kon ik het wel zien’ is een veelgemaakte opmerking. Mensen die het wel goed zagen spreken van een indrukwekkende  en ontroerende avond. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.