Volledig scherm
© Thinkstock

Wat is er gebeurd met het schoolreisjesgeld van de Lindenholt?

ARNHEM/ NIJMEGEN – Wat is er gebeurd met het geld voor onder meer schoolreisjes van basisschool Montessori Lindenholt in Nijmegen? Dat probeert de school, met tussenkomst van de rechter, uit te zoeken.

Binnen een week moet de voormalige penningmeester van de oudervereniging de financiële boeken hebben overgedragen en kan het bestuur van de school zien of de vrouw inderdaad tussen de twintigduizend en dertigduizend euro in haar eigen zak heeft gestoken, zoals wordt vermoed.

Weigering
De penningmeester, die vanaf juli 2011 tot eind vorig schooljaar het geld voor schoolreisjes en ouderbijdragen beheerde, heeft steeds geweigerd inzage in de boeken te geven. Verzoeken van ouders hiertoe heeft ze genegeerd en ook op sommaties van het bestuur reageerde ze niet.

Dwangsom
Reden voor het bestuur om naar de rechter te stappen om openheid af te dwingen. De vrouw kwam niet opdagen op het kort geding dat woensdag in Arnhem diende.

De rechter bepaalde vrijdag dat ze binnen een week de financiële huishouding moet overdragen. Doet ze dat niet, dan volgt een dwangsom van duizend euro per dag met een maximum van vijftigduizend euro. Verder draait ze op voor de kosten van het geding.