Sommige woonboten liggen al een beetje scheef, als gevolg van het lage water in de Waal is ook het Nijmeegs Meertje dat er op uitkomt deels droog gevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommige woonboten liggen al een beetje scheef, als gevolg van het lage water in de Waal is ook het Nijmeegs Meertje dat er op uitkomt deels droog gevallen. © Paul Rapp

Water in de rivieren opvallend lang al heel laag: gevolgen voor scheepvaart en natuur, ‘maar het gaat regenen’

UBBERGEN - Het water in de rivieren stijgt waarschijnlijk vanaf woensdag weer. Daarmee komt een  einde aan een bijzonder lange periode van laagwater.

3 reacties

 • j hu

  2 maanden geleden
  beste Peter, mogen we uit je reactie begrijpen dat de Waal over z'n gehele lengte vanaf de grens tot Sint Juttemis laag staat omdat er bij Lent over een stuk van 4000mtr. een nevengeul is gelegd? Er is toch weinig kennis van natuurkunde nodig om dit als flauwekul te mogen omschrijven. Sterk argument van een tegenstander van klimaat maatregelen!
 • Ron Vankan

  2 maanden geleden
  Peter van Brakel, serieus. Jij denkt dat de nevengeul effect heeft op de lage waterstand in de rivieren? Denk er nog een keertje over na.
 • Peter Van Brakel

  2 maanden geleden
  Is toch logisch, eerder steeg het water als het een periode regende daar hebben ze de nevengeul voor aangelegd, sta hier niet van te kijken. Ongeacht periode is de waterstand in de waal sinds de nevengeul steeds laag geweest Maar dit zullen de klimaatgekkies wel weer gebruiken als argument dat de wereld vergaat als we niet allemaal aan de warmte pomp gaan