Volledig scherm
Foto: William Hoogteyling

Waterscouts Triton breiden uit

CULEMBORG - De waterscouts van Triton in Culemborg breiden fors uit. Het clubhuis aan de Steenovenslaan wordt gerenoveerd en krijgt er een stuk bij.

Ook komt er speelruimte voor de jongste leden. De hele omgeving, stellen de scouts zelf, zal er door opfleuren. De gemeentelijke perceeltjes die Triton op het oog heeft, liggen er nu verloren bij.

Tijdelijk
Vijf jaar, mogelijk tien, kon het clubhuis van de waterscouts aan de Steenovenslaan blijven staan. Dat was in 1994 de gedachte toen de in 1956 opgerichte club verkaste van de oude molenromp De Koornvriend in de binnenstad naar het voormalige industrieterrein tussen veerpont en spoorbrug. Een desolaat oord sinds de laatste bedrijvigheid er was verdwenen en de resten van de oude fabrieken waren geruimd.

Jongerencentrum
Het Veerweggebied bleef zonder definitieve bestemming en werd een plek waar organisaties die om ruimte verlegen zaten, tijdelijk terecht konden. Zo kwamen er onder meer een dierenasiel, botenstalling en zelfs een jongerencentrum. Dat laatste, Kwast, verdween na de afgesproken vijf jaar. Maar de scouts bleven en dat blijft nu dus ook zo.

Zaterdag 5 november tussen 10.00 en 13.00 uur is het clubhuis open voor belangstellenden.