Volledig scherm
Onthulling van het bouwbord voor de uitbreiding van HyGear. © Sabine Metz

Waterstofspecialist HyGear breidt fors uit op IPKW in Arnhem

ARNHEM - HyGear, de Arnhemse producent van waterstofinstallaties voor de industrie, laat een nieuw hoofdkantoor bouwen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW).

Het bedrijf breidt fors uit om in te kunnen spelen op de wereldwijd sterk groeiende vraag naar waterstof als energiebron.

Enthousiaste ingenieurs
„We zijn hier bijna vijftienjaar geleden begonnen met zes enthousiaste ingenieurs", vertelt directeur Marinus van Driel van HyGear. „Nu hebben we zestigmensen in dienst en nog eens vijftienaan inhuurkrachten."

Testfaciliteiten
Op een forse lap grond vlakbij tankstation Shell Westervoortsedijk moet de expansiedrang van HyGear in de loop van 2017 vaste vorm krijgen. Het nieuwe hoofdkantoor biedt straks ruimte aan testfaciliteiten voor de genatoren van waterstof, waterstoftrailers en een tankinstallatie voor voertuigen. Wethouder van economische zaken Ron König heeft donderdag een bord met uitleg onthuld op het bouwterrein.

Met de installaties van HyGear kan de industrie, waaronder staal- en glasfabrieken, zelf waterstof opwekken. Ook kunnen automobilisten en buschauffeurs vanaf volgend jaar hun waterstof tanken bij HyGear op IPKW.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
27'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
26'
1-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
85'
0-1
FC TwenteTWE
away logo