Dijkwoningen in de populaire Waalsprong bij Lent, beginnen bij 567.000 euro en lopen op tot 621.500 voor een tussenwoning. Artist's impression.
Volledig scherm
PREMIUM
Dijkwoningen in de populaire Waalsprong bij Lent, beginnen bij 567.000 euro en lopen op tot 621.500 voor een tussenwoning. Artist's impression. © VanWonen

We ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar alleen voor de rijken: ‘Huis voor twee ton lukt bijna niet’

woningcrisisVerwoede pogingen om het woningtekort op te lossen, schieten in Oost-Nederland hun doel voorbij. Er worden vooral dure huizen gebouwd, terwijl er juist een schreeuwende behoefte is aan ‘betaalbare’ woningen voor starters. Ondanks goede voornemens, miljardensubsidies van het Rijk, miljoenen van provincies en beloftes lukt het gemeenten vooralsnog niet dat tij te keren.

32 reacties

 • Rock Witten

  2 weken geleden
  Je zult de hoogte in moeten, gewoon woontorens van 40/50 etages. Nederland is zo bekrompen op dat gebied. En nu maar liegen, liegen onder het mom van stikstof de boeren wegjagen nee men heeft hun land nodig om huizen te bouwen. Er wonen nu veel alleenstaanden in een gezinshuis waarbij gezinnen maar op een jarenlange wachtlijs staan om een huis te vergaren. Nederland moeten echt wel een keer aan de "wolkenkrabbers" en niet de weg van de minste weerstand volgen en de boeren weg jagen om hun grond.
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  M Bruijn: deels eigen schuld. Jongeren zitten liever achter hun telefoon dan dat ze een vak leren. Liever een baan in de ICT dan op de bouw waar je echt aan het week moet. Zolang ze geen schop onder hun reet krijgen zullen we arbeidsmigranten houden. Die willen wel werken
 • berrie den vossen

  2 maanden geleden
  tja... dat krijg je hè... als je maar blijft kiezen voor Rutte, groen (s) links en D 666. en nou plukt men daar de vruchten van... chapeau mensen. nou niet meer zeuren. own it!!
 • PGH litjens

  2 maanden geleden
  Dit is falen van de landelijke overheid. Die laat het over aan provincies en gemeenten. Aantal woningen is een kwestie van 5-10 jaar vooruit plannen. Waarom moeten al die bedrijven naar Nederland ? Gun het buitenland ook een aantal bedrijven en je hebt groei in beide landen. Waarom gaan buitenlanders voor op eigen bevolking met toewijzen ? In de afgelopen 4 jaar zijn er 600.000 buitenlanders naar Nederland gekomen.
 • Erwin Damhuis

  2 maanden geleden
  Het beleid is al jaren. Economische groei, vooral de grootverdieners nog meer laten verdienen. Hoeveel schiet Jan Modaal ermee op? Koopkracht? Merk er niets van. Het beleid is boeren eruit (stikstof) immigranten erin. En de eigen bevolking heeft het nakijken. Er is geen visie, geen beleid anders dan geld verdienen en bouwen, bouwen. Taboe op rem op immigratie. En als er 1 miljoen woningen zijn gebouwd (in godsnaam waar?) En dan? Als de immigratie doorgaat want economische groei? Tijdbom.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  3

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Ouders verdwenen Gabby (22) smeken familie van verloofde: 'Vertel ons waar ze is’
  video

  Ouders verdwenen Gabby (22) smeken familie van verloofde: 'Vertel ons waar ze is’

  De emoties in de mysterieuze verdwijningszaak rond de 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito uit Florida lopen steeds hoger op. De ouders van de vermiste twintiger doen in een open brief een oproep aan de familie van hun schoonzoon om meer informatie te geven over de verblijfplaats van hun dochter. ‘Hoe kon je ons als ouder door deze pijn laten gaan en ons niet helpen? Hoe kun je als ouder Gabby’s jongere broers en zussen dit aandoen?’