Volledig scherm
PREMIUM
De grote kerk in Wageningen wordt momenteel verbouwd met geld van de provincie. De kerk moet steeds vaker gebruikt worden voor andere activiteiten dan kerkdiensten. © Tamara Reijers

Wedstrijd meest gastvrije kerk Oost-Nederland: ‘Kerken moeten alles eruit halen wat erin zit’

ARNHEM - Kerken moeten voor veel meer mensen openstaan dan voor de gelovigen alleen, wil de provincie Gelderland. En dus doet de provincie mee aan de verkiezing ‘de meest gastvrije kerk van Oost-Nederland‘.

Quote

We hopen dat kerken wakker worden geschud

Alinda van Ginkel, stichting Welkom in de Kerk

In de wedstrijd - vijftig kerken hebben zich inmiddels aangemeld- worden de kerken onder meer beoordeeld op het aantal momenten dat ze open zijn voor publiek. Doen ze de deuren open voor toeristen? Worden er concerten georganiseerd in de kerk? 

Ook wordt gekeken hoe het contact is met de buurt. ,,We willen kerken stimuleren alles eruit te halen dat er in zit’’, vertelt  Alinda van Ginkel van stichting Welkom in de Kerk, dat de verkiezing organiseert. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.