Volledig scherm
Alex Wiegmink.

Weduwe Wiegmink: Blij dat onzekerheid over moord op Alex over is

DREMPT - Met de aanhouding van twee verdachten voor het vermoorden van haar man, komt er na bijna 14 jaar eidelijk duidelijkheid voor Greet Wiegmink. De Dremptse is de weduwe van Alex Wiegemink, die 20 januari 2003 om het leven werd gebracht na een hardloopronde op de Posbank.

Voor haar kwam de ontknoping woensdagmiddag als een grote verrassing. „De politie was vorige week heel positief, maar na de uitzending dinsdagavond van Opsporing Verzocht begon ik direct te twijfelen of ze toch niet wat te voorbarig waren geweest. 'Afwachten maar', dacht ik. Ik had mijn terughoudende positie weer ingenomen. En dan word je de volgende dag gebeld en is die beloofde doorbraak toch daar. Het voelt nog heel onwerkelijk. Ik moet het nog even goed op me in laten werken. Maar ik ben wel heel erg blij. Een eind aan de onzekerheid. Eindelijk, eindelijk.”

Meegeleefd
Na de melding dinsdag van de politie dat er twee verdachten waren aangehouden in de zaak die bekend werd als de Posbankmoord, lichtte Greet haar drie kinderen in en stapte ze in de auto om haar vader persoonlijk van het goede nieuws op de hoogte te brengen. „Vervolgens barstte het helemaal los met appjes, mailtjes en telefoontjes. Iedereen in mijn directe omgeving heeft de laatste dagen ontzettend met me meegeleefd. Dat is echt geweldig.”

Waarom?
Greet is ook blij dat ze nu, zo lijkt het, antwoord heeft gekregen op de 'waaromvraag'. „In de persconferentie werd aangegeven dat sprake moet zijn geweest van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Alex was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en heeft daar iets waargenomen wat tot fatale gevolgen heeft geleid. Precies zoals ik ruim dertien jaar geleden al dacht.”