Volledig scherm
© Oost Gelre

Wegenplan Oost Gelre gered door ommezwaai CDA

GROENLO - Een ommezaai van coalitiepartij CDA heeft dinsdagavond tijdens de raadsvergadering van Oost Gelre in Groenlo het beleidsplan Kijk op de wegen in Oost Gelre van wethouder Vincent van Uem (OOG) gered. De coalitie (OOG en CDA) stemde in met het omstreden voorstel.

„Mijn vraag aan de raad is: heeft u geld over voor de veiligheid van onze wegen?”, sprak CDA-raadslid Yvonne Winkel. Het beleidsplan behelst een extra budget van 240.000 euro voor onderhoud en nog eens 380.00 euro voor het vervangen van wegen.

Schoffering
VVD-fractievoorzitter Bart Porskamp reageerde meer dan verbaasd: „Ik val van de stoel. In de commissievergadering noemde u dit stuk een schoffering van de raad.” Winkel: „Schoffering werp ik verre van me, dat soort woorden gebruik ik niet. Maar we hebben sindsdien nieuwe informatie gekregen en wij staan open voor een vervolg.”

Vakantie
Richard Klein Tank, fractievoorzitter van de PvdA, sneed de afwezigheid van wethouder Van Uem aan, die op vakantie is. „De wethouder vond het beschamend dat de raad grotendeels afwezig was op de informatieavond. Wij waren er wel en ik vraag nu: wethouder Van Uem, waar bent u vanavond? Het stuk is op zijn verzoek geagendeerd. Dit is beschamend, een motie van afkeuring waardig. Maar ja, hoe stuur je een wethouder weg die er niet is?”

Ergernis
In navolging van het CDA stipte ook wethouder Rene Hoijtink, die Van Uem verving, de veiligheid aan. De verbazing over de draaiende houding van het CDA wekte enorm veel verbazing en ergernis bij de oppositie, maar tevergeefs. Het CDA redde het wegenplan van de afwezige Van Uem.