Volledig scherm
Freddy Wesselink is weggestuurd als voorzitter van Halmac. © Jan van den Brink

Weggestuurde voorzitter Halmac: Ik voelde geen draagvlak meer

HALLE - Motorclub Halmac maakt een roerige periode door.Voorzitter Freddy Wesselink is opzij gezet. Natrappen wil hij niet, wel doetde inwoner van Doetinchem (63) zijn kant van het verhaal.

„We hadden bestuursvergadering en een bestuurslid vroeg zich hardop af of ik nog op de juiste plek zat. Hij kreeg bijval van een ander. Bij gesprekken in de buurt was recent ook vaak mijn naam gevallen. Ik werd door de buurt gezien als de spin in het web van de vergunningaanvraag. Als je wat roept, vang je veel wind“, aldus Wesselink.

„Zelf had ik nooit de handdoek in de ring gegooid, maar je hebt draagvlak nodig. Ik wilde met Halmac vooruit en de club internationaal op de kaart zetten.”

Vergunning ingetrokken
Wat ging er mis? „De geluidsdeskundige die in opdracht van de club geluidsmetingen deed, heeft dat niet goed gedaan. Daarop is de door de gemeente verleende vergunning ingetrokken.”

Het hele interview met Freddy Wesselink is te lezen in De Gelderlander, editie Achterhoek, van vrijdag 28 oktober, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl