Volledig scherm
Een pijlwagen van Rijkswaterstaat. © ANP

Wegwerkers minder vaak aangereden

METEREN - Het aantal aanrijdingen met wegwerkers is dit jaar fors afgenomen ten opzichte van 2015. Een dodelijk aanrijding op de A15 dinsdag, waarbij een 44-jarige wegwerker uit Meteren omkwam, is het elfde incident dit jaar, tegen 25 aanrijdingen in 2015. Ook het aantal aanrijdingen waarbij weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn betrokken, is gehalveerd.

Dit jaar zijn 'pas' vijf weginpecteurs aangereden, tegen elf in 2015. „Het jaar is nog niet om, maar we zien een duidelijke daling van het aantal aanrijdingen met met pijlwagens en botsabsorbers", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Aandacht
De oorzaak van de afnamezoekt Rijkswaterstaat in de toegenomen aandacht voor het probleem. „We hebben vorig jaar erg veel aandacht gevraagd voor de gevaren van het negeren van rode kruizen boven de weg. De politie treedt er strenger tegen op en als proef mag ook een aantal weginspecteurs er bekeuringen voor uitschrijven. Mensen beseffen waarschijnlijk beter dat die rode kruizen er met een reden staan en dat ze ook voor hen gelden."