Wegwerpplastic had twintig jaar geleden al verboden moeten worden

jouw meningHet Europees Parlement stemt morgen over een verbod op wegwerpplastic. Rietjes, wattenstaafjes, plastic borden en plastic bestek: Brussel lijkt er helemaal klaar mee te zijn. Als het voorstel wordt aangenomen, wordt het verbod op zijn vroegst in 2021 van kracht. 

32 reacties

 • DeClown

  4 jaar geleden
  Dank
 • Mouna

  4 jaar geleden
  De consument weet niet eens wat deze wil maar elke nieuwtje word hen door de strot geduwd. De consument heeft wel de macht om geen plastic te willen, maar ja men koop liever in de supermarkt dan bij de groenteboertjes, je weet wel die vanachter een toonbank de groentjes in een papieren zak doet, En ja dan komen er geen ''vieze'' handen aan zoals in de supermarkt. Dus vergeet die grootgrutters en koopt bij de kleine handelaren of op de markt uw groentjes. Bij de bakker en slager idem. Bdw dat levert veel meer werkgelegenheid op ook nog eens
 • Wim

  4 jaar geleden
  Op zich eens met de stelling, maar het is symboolpolitiek. Waar blijft het verbod op al die chemicalien in een sigaret, waarom nog steeds dikke motoren in te grote auto’s, hoezo vliegen vanaf Zuid-Spanje naar Nederland voor 35 euro, en wat doen we tegen aardbeien-yoghurt zonder aardbeien, doen we voor afstemming Europese OV,  tegen ondermaatse controle van nieuwbouw, wat doen we tegen groeiende commercie in de zorg, of wanneer krijg je echt eens goed onderwijs in NL? Hete hangijzers die gloeiendheet blijven, want de EU richt zich liever op roetpieten, zomertijd en plastic zakjes.
 • depapa

  4 jaar geleden
  @Frits. Nijmegen zamelt zo goed gescheiden in dat er bij het restafval (groene zak) in de verbranding (tbv elektriciteit) plastic(oliehoudend) wordt toegevoegd.  Anders brandt het niet.
 • Annamaria

  4 jaar geleden
  20 jaar geleden had ik veel meer moeten verdienen als nu..met de nadruk op had  !      wat een vraagstelling zeg !!     de stelling zou moeten zijn , de regering verbied vanaf 2019 wegwerp plastic  in de schappen van de winkels !!