De Nijenoord Allee.
Volledig scherm
De Nijenoord Allee. © Arnold Winkel/DG

Wel geld voor bereikbaarheid Wageningen, maar geen oplossing

WAGENINGEN - Wageningen reserveert in de begroting geld voor de verbetering van de bereikbaarheid van de stad.

Een plan hoe dat te doen, volgt echter later. Dat bleek maandag tijdens de politieke avond. Het college van burgemeester en wethouders deed dit voorstel, dat kan rekenen op de goedkeuring van een meerderheid van de raad.

Nijenoord Allee
Opvallend is dat de keuze voor de verbreding van de Nijenoord Allee wordt losgelaten. Het voorstel is nu om het geld te besteden aan een variant die voldoet aan de voorwaarden die gemeente en provincie gezamenlijk hebben geformuleerd voor onder mee de bereikbaarheid, doorstroming en de bruikbaarheid bij noodsituaties.

Andere varianten
Rien Bor (Stadspartij) vroeg de wethouder ook om nu andere varianten, zoals het Rondje Campus en de Ruggengraat 2.0 wat verder uit te werken. Hij wilde weten wat de kosten van deze oplossingen zijn, waar de wegen precies moeten komen en wat voor inpassingsmaatregelen nodig zijn. Op die manier wil hij voor de gemeenteraad meer duidelijkheid creëren bij het nemen van het juiste besluit. Ter Maat stemde hiermee in.

Hans Teunisse van de PvdA kondigde aan om met een voorstel te komen dat alle plannen naast elkaar legt. Aan de hand hiervan zou dan een oplossing kunnen bepaald.