De Waalbrug in Nijmegen moet nog even wachten op een nieuwe lik verf.
Volledig scherm
PREMIUM
De Waalbrug in Nijmegen moet nog even wachten op een nieuwe lik verf. © Flip Franssen

Wel lik verf voor John Frostbrug maar afgebladderde Waalbrug moet acht jaar wachten: hoe zit dat?

De John Frostbrug in Arnhem wordt deze zomer opnieuw in de verf gezet, als onderdeel van de werkzaamheden aan de brug uit 1950. Opvallend, want voor de afbladderende Waalbrug in Nijmegen was na de grootscheepse renovatie in 2020 geen geld meer voor een schilderbeurt. Het roestende icoon moet nog acht jaar wachten, tot grote ergernis van veel Nijmegenaren. Hoe zit dat?

28 reacties

 • Sonja M.

  2 maanden geleden
  Nijmegen moet niet zo piepen....
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Andre, nee ik reageer alleen serieus en of er meer stemmers buiten de randstad dan erin wonen weet ik niet, wel dat er veel meer mensen dichter op elkaar wonen op een klein stukje Nederland en vanuit het westen de rest van Nederland bestuurd wordt en maar weinig bestuurders uit de plattelandsprovincies komen.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  De Gelderlander weet het Calimero-gedrag in de Arnhem-Nijmegen discussies altijd wel weer op te wekken. Alles voor de extra clicks op de artikelen.
 • G.J Mek

  2 maanden geleden
  Dan zullen de kosten over 8 jaar veel hoger zijn of er moet een nieuwe brug komen dat de brug zo in slecht is staat dat vervangen moeten worden.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Els Weber- van Dreuten,je weet niet wat sarcasme is. Ik reageer weer op de opmerking dat het Westen voorgetrokken wordt terwijl er meer stemmers buiten de Randstad wonen dan erin.