Verdeling van vaccins in de prikstraat in Breukelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdeling van vaccins in de prikstraat in Breukelen. © Foto Ruud Voest

Wel of niet laten vaccineren? Dit zijn de afwegingen die je moet maken: ‘We moeten door, zo snel mogelijk’

NIJMEGEN - De bereidheid tot vaccinatie staat onder druk door de bijwerkingen, de veranderde vaccinatie-adviezen en de tijdelijke vaccinatiestops: vier op de tien 60-plussers wil geen AstraZeneca meer, bleek deze week uit onderzoek van I&O Research. Terecht? Een inzicht in de afwegingen.

17 reacties

 • Theo Janssen

  4 weken geleden
  Over dat capillair leksyndroom hoor je helemaal niks in Nederland . Wordt dit bewust verzwegen ? Belgische media staan er vol mee ! En wat wordt er in Nederland nog meer onder de pet gehouden ??
 • Louise Gjaltema

  1 maand geleden
  Ik val met mn 61 jaar ook in de gedwongen http://astrazenecagroep.Nu is er een paar dagen geleden weer een ernstige bijwerking gemeld;Ik hoor daar niemand over; het Capillair leksyndroom..dit komt er dus nog bij.Ik had em al afgezegd en wil het nu helemaal niet meer..tis toch erg dat wij het afdanksel van de 60 minners(wat maar een paar jaar scheelt) moeten hebben.Ik wacht dus eerst af in de hoop dat ik uiteindelijk een "redelijk normaal "vaccin krijg..
 • theo houkes

  1 maand geleden
  Laat ze het gehele kabinet en koningshuis er maar mee prikken met dat zo veilige astra zeneca vaccin kijken hoeveel er daar zijn die weigeren. 60 plussers willen wel gevacineert worden maar niet met afgedankte troep die onder de 60 niet geprikt mag worden
 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  @Mattie : Angst is een slechte raadgever. Inderdaad ja, ook voor een Covid infectie hoeft ruim 98% van de NL'ers, als ze het al krijgen want T cellen e.d., hebben er totaal geen last van. Liever natuurlijk immuun dan via zo'n experimenteel chemisch gen prikkie, das nadenken hé 😉😉 Met Stockholm syndroom gaat dat niet meer.
 • Theo Janssen

  1 maand geleden
  De huidige vaccins zijn met stoom en kokend water ontwikkeld en nog helemaal niet goed en langdurig getest ! Als nu over een paar maanden blijkt dat je er bv kanker van krijgt zal dat wel een enorme reductie van de wereldbevolking opleveren :-)) . Ik neem voorlopig geen enkel vaccin !
 1. Hoe schuldgevoel richting haar kinderen Kitty (53) uit Zutphen de schulden in bracht: ‘Zoek alsjeblieft hulp’
  PREMIUM

  Hoe schuldge­voel richting haar kinderen Kitty (53) de schulden in bracht: ‘Zoek alsje­blieft hulp’

  Speelgoed en kleding voor haar kinderen. Het geld had Kitty Kant er niet voor, maar via afbetaling of achteraf betalen kwam de Zutphense jarenlang een heel eind. Haar schulden liepen er steeds verder door op, waarna ze uit emotie wéér nieuwe spullen kocht. Pas enkele jaren geleden doorbrak ze die vicieuze cirkel. Inmiddels is Kant uit de schulden en doet ze een oproep aan mensen die in hetzelfde schuitje zitten. ,,Ik kan inmiddels weer slapen.’’
 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'