Volledig scherm
© De Gelderlander

Werk en witte steenkool moeten Doesburg verder helpen

DOESBURG - Doesburg legt de lat hoog: meer mensen aan het werk en een waterkrachtcentrale bij de Barend Ubbinkweg.Het bezoekersaantal aan Doesburg moet van jaarlijks 800.000 worden opgekrikt naar 1 miljoen.

De komende zes jaar knapt Doesburg de binnenstad en de Kloostertuin op met nieuwe bestrating van gevel tot gevel. Er komt een openbaar toilet en gratis wifi.

Leningen
Het bestuur investeert in de begeleiding van 80 bijstandsgerechtigden naar werk. Verder moet energieverbruik over zes jaar met 20 procent zijn teruggebracht. Dit door aantrekkelijke leningen waarmee huiseigenaren zonnepanelen kunnen aanschaffen en met een waterkrachtcentrale bij de Barend Ubbinkweg: witte steenkool van Doesburgse bodem.

Subsidiebronnen
Dit staat allemaal in wat op het gemeentehuis de 'meerjareninvesteringsagenda' wordt genoemd en waar de gemeenteraad van Doesburg zich woensdagavond over buigt. Begin dit jaar reserveerde de raad er op voorhand al 3,3 miljoen euro voor met als voorwaarde dat alle mogelijke subsidiebronnen van het rijk, de Euregio en Europa worden aangeboord.