ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Werken de vaccins ook tegen omikron? In Nijmegen zoeken ze dat uit, maar het ergste wordt gevreesd

NIJMEGEN - Ziekenhuizen in de regio kijken met grote zorgen naar de ontwikkelingen rond de nieuwe coronavariant omikron. ,,Als deze te snel dominant wordt en er dan in de ziekenhuizen nog steeds een piek is, krijg je een situatie die de zorg écht niet aan kan.’’

20 reacties

 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Peeters Probleem is dat op het favoriete "onderzoeks"kanaal van de wappies het aantal leugens over elkaar tuimelt, dus moet er van alles uitgebracht worden om toch te proberen die te ontkrachten. Tel daarbij dat het een vloeibare situatie blijft met besmettingscijfers, opnamecijfers, nieuwe varianten enzovoort, en de kans op een overload blijft altijd aanwezig.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Lisa je hoeft geen vaccin te nemen, blijf maar lekker in je eigen navel zitten, de meeste mensen nemen hun verantwoording dus wel.
 • Ron van Dijk

  2 maanden geleden
  Sommige varianten zijn gevaarlijk, anderen niet. We zullen binnenkort meer zekerheid hebben hoe de omikron zich gedraagt. Dus nog even geduld a.u.b. in plaats van nu al te gaan speculeren.
 • C. v. Buiten

  2 maanden geleden
  Als de "regering" en vooral de media nu eens een heel stuk minder publiceerden dan zou de onduidelijkheid een stuk minder zijn. Dit wil absoluut niet zeggen minder transparant! Alleen als je de artikelen al leest in deze app van de ene na de andere rolt over elkaar heen en vooral tegenstrijdig berichten. Voor de journalistiek is het m.i. belangrijker om te gaan voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Sensatie en opgeklopte verhalen daar is de Story, prive, Instagram of Facebook voor.
 • Ruud Eskes

  2 maanden geleden
  Gewoon blijven prikken. Elk nieuw variant nieuwe spuit. Vaccineren is de enige uitweg uit deze pandemie. Blijf geloven in dit sprookje 😅