Volledig scherm
© DG

Werkplaats voor zzp'ers in stadshart Arnhem

ARNHEM -Het stadshart van Arnhem krijgt er een hippe werkplaats voor zzp'ers bij: The Workstation.

In de voormalige winkel van EkoPlaza en Piet Hoefsloot aan het Gele Rijdersplein komt ruimte voor 30 werkplekken.

Ligging
Initiatiefnemer Pierre Kegels wijst op het Willemsplein om de hoek, de vele horeca in de buurt, station Arnhem Centraal, de AKU-fontein voor de deur en de winkels van de binnenstad. „Een goeie werkplek moet makkelijk bereikbaar zijn, met het openbaar vervoer op loopafstand. Dat is deze plek."

Inspireren
Kegels noemt The Workstation nadrukkelijk 'co-working space', doelend op een internationale omschrijving van een gedeeld kantoor waar ondernemers elkaar inspireren en uitdagen om samen te werken aan alle mogelijke opdrachten. Kegels vindt dat belangrijk om zich te kunnen onderscheiden van de vele andere initiatieven in de stad voor verzamelgebouwen voor ZZP-ers. „Veel van die gebouwen zijn in mijn ogen saai." Er wordt hard gewerkt aan een hip uiterlijk door vormgeeftser Laura Hindriks. De voormalige winkelruimte krijgt een 'robuust en stoer design' met een grote gemeenschappelijke ruimte.

Reserveren
'Eénpitters' kunnen straks via een website hun werkplek reserveren voor tarieven vanaf 20 euro per dag. Ook coaches die aan de slag willen met kleine groepen kunnen zich melden. Er volgt nog een app waarmee mensen de deur kunnen openen als ze hun plek hebben betaald.