Volledig scherm
© pixabay.com

Werkstraf na heftige arrestatie om balletjespistool in Veenendaal

VEENENDAAL - Een 18-jarige jongen uit Lunteren is dinsdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 30 uur werkstraf.De verdachte is in juni in Veenendaal betrapt met een nepvuurwapen.

De verdachte vertelde dat hij het balletjespistool had gekregen van een vriend. Zijn tante had er wel belangstelling voor, verklaarde hij. Zij probeerde het wapen uit op een parkeerplaats. Een agent in burger zag dat toevallig gebeuren. Die zag ook dat de verdachte het wapen in een tas in de struiken verstopte.

De politie kwam vervolgens met getrokken pistolen in actie om de verdachte en zijn tante aan te houden. De Lunteraan zat een dag in de cel en raaktedaardoorzijn baan kwijt.

Winkeldiefstal
Een paar maanden eerder was de jonge verdachte met een vriend ook al betrapt bij een winkeldiefstal. Ze hadden allebei geen geld, vertelde de verdachte. Ze holden beiden een andere kant uit met een gestolen jas. Maar ze werden gepakt. De verdachte, die een blanco strafblad had, vertelde dat hij alleen maar dieper in de problemen was gekomen door de diefstal.

Zijn tante is niet vervolgd.