Volledig scherm
© RGBStock

Werkstraf voor klaarkomen op broek cafébezoekster

BERG EN DAL/ARNHEM - Een 32-jarige man uit Berg en Dal moet van de rechtbank in Arnhem een werkstraf van 100 uur uitvoeren, waarvan 50 voorwaardelijk. Hij masturbeerde in een café op de Arnhemse korenmarkt,waarna hij klaarkwamop de broek van een andere cafébezoekster.

Een vervelend ongelukje, betoogde de man twee weken geleden ter zitting. Aanranding van de eerbaarheid, aldus de rechtbank.

Opwindend
Het incident speelt zich in de zomer van 2015 af. De man staat aan de bar en is zo onder de indruk van enkele schaars geklede danseressen in de kroeg, dat hij zijn rits opentrekt en de hand aan zichzelf slaat. „En voor ik er erg in had, kwam ik klaar. Het was donker en druk in het café, had er verder geen enkele intentie bij. Niet goed te praten, maar het was een opwindend tafereel.”

Bewust
Camerabeelden vertellen een ander verhaal. De man gaat met open gulp pal achter een jongedame staan en ejaculeert bewust op haar broek. Ze reageert woest, gooit een glas bier over de dader heen en wil hem aanvliegen. De manweet in eerste instantiete ontkomen, maar wordt op een later moment toch in de kraag gevat.

Seksverslaving
Naast de werkstraf moet de Berg en Daller het slachtoffer een schadevergoeding van 400 euro betalen, onder meer voor de geruïneerde broek. Ten slotte wil de rechtbank dat de man zich laat behandelen voor zijn seksverslaving.

Het Openbaar Ministerie eiste ook een voorwaardelijke celstraf van drie weken, maar dat is de rechtbank te gortig: „De man heeft immers geen strafblad en ter zitting ook spijt betuigd.”