Volledig scherm
Foto: ANP

Werkstraf voor vrouw die met drugs op op vrachtwagen knalde

ANDELST/WESTERVOORT - Een 24-jarige automobiliste uit Westervoort is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en 750 euro boete voor het rijden onder invloed en het in bezit hebben van harddrugs.

De vrouw veroorzaakte op 2 februari een ongeval op de A15 tussen Andelst en knooppunt Valburg.

Kauwende beweging
Toen haar vriend die avond hun relatie verbrak, wilde de Westervoortse zo snel mogelijk naar huis. Ze stapte de auto in, ook al had de vrouw vlak daarvoor nog GHB en speed gebruikt. Op de A15 ging het mis. De Westervoortse reed tegen een inhalende vrachtwagen aan. Op het moment van het invullen van de schadepapieren viel het een medewerker van Rijkswaterstaat op dat de vrouw moeilijk stil kon staan, verwijde pupillen had en kauwende bewegingen met haar kaken maakte.

Witte korrels
Tevens zag de man grote witte korrels op de vloer van haar auto liggen. In de auto werd een flesje GHB en twee gram speed gevonden. De jonge Westervoortse bekende bij de politie deze middelen te hebben gebruikt.Uit onderzoek bleek dat de vrouw een flinke hoeveelheid van beide drugs in haar bloed had. De GHB zelfs in zo'n hoge concentratie dat bij de meeste gebruikers een lichte slaap intreedt.

Weg kwijt
„Ik dacht niet na, maar achteraf gezien was ik niet in staat een auto te besturen. Ik slingerde over de weg en was er niet helemaal bij”, aldus de verdachte donderdagtijdens de rechtszitting. De 24-jarige zegt flink te zijn geschrokken van het voorval en betuigde spijt. De Arnhemse politierechter nam in haar oordeel mee dat de vrouw haar leven heeft gebeterd en nooit eerder in aanraking is geweest met justitie. Zij acht het rijden onder invloed van drugs, evenals het bezit van de harddrugs, bewezen.

Dat dit ook de reden is geweest dat de vrouw tegen de passerende vrachtwagen botste, is volgens de rechter echter niet zeker. Er zijn simpelweg te weinig gegevens bekend over het ongeval. Hiervoor werd de Westervoortse dan ook vrijgesproken.