Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstraffen en schadevergoeding voor vechtpartij in Nijmegen

ARNHEM - Een 26-jarige man uit Nijmegen en een 25-jarige man uit Cuijk zijn veroordeeld tot werkstraffen voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij in het uitgaansgebied in Nijmegen.

De Nijmegenaar kreeg een werkstraf van veertig uur opgelegd en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand. Ook moet de man een eerdere voorwaardelijk opgelegde werkstraf van veertig uur uitvoerenDe Cuijkenaar kreeg een werkstraf van 120 uur opgelegd. Een 25-jarige man uit Gennep werd vrijgesproken.

De mannen waren op26 juni vorig jaar betrokken bij een vechtpartij voor een snackbar in Nijmegen.

Sigarettenpeuk
Aanleiding voor de knokpartij was het gooien van een sigarettenpeuk in iemands eten. Er zijn destijds meerdere personen geslagen en gestompt. Ook zijn een aantal personen geslagen terwijl zij weerloos op de grond zaten. De rechtbank vindt dat uiterst kwalijk.

Vrijspraak
Bij de berechting heeft de rechtbank rekening gehouden met het strafblad van de mannen en hun aandeel in de openlijke geweldpleging. De man uit Gennep is vrijgesproken, omdat de rechter op grond van de bewijzenniet is overtuigd dat hij aan het openlijk geweld heeft deelgenomen. Tot slot moeten de mannen een schadevergoeding van 962,10 euro betalen aan een slachtoffer.