Volledig scherm
Westervoort. © DG

Westervoort knapt gemeentehuis iets anders op dan gepland

WESTERVOORT - De renovatie van het gemeentehuis in Westervoort is aanstaande en gaat ook gewoon door.Toch heeft het college van B en W het plan ietwat aangepast.

Geschrapt is het voornemen om aan de noordkant, tegenover het treinstation, een tweede ingang te maken. Financiële overwegingen noopten het college hiertoe.

Inkomsten
Hoewel de gemeente de renovatie nog steeds met het budget van 910.000 euro kan uitvoeren, zijn enkele inkomsten weggevallen. Zo heeft sportschool Curves de huur van haar ruimte opgezegd en loopt de gemeente daardoor jaarlijks 19 mille mis. Onder meer dit bracht B en W ertoe het plan licht bij te stellen.

Loketten
Ook is het gemeentebestuur teruggekomen op het plan om de balies te verplaatsen naar het aangekochte bibliotheekgebouw. De loketten waar inwoners onder meer voor een nieuw paspoort terechtkunnen, zouden komen in het biebpand, dat aan het gemeentehuis grenst maar op de eerste etage zit. Kritiek van de gehandicaptenraad, raadsleden en ambtenaren waren voor B en W aanleiding genoeg om af te zien van dit voornemen.