Volledig scherm
Aan de Dorpstraat werden straatstenen getrild. Foto: De Gelderlander

Westervoortse wegen toch weer even dicht

WESTERVOORT - De Hamersestraat en de Dorpstraat in Westervoort zijn donderdag opnieuw afgesloten voor het verkeer.Op de pas geasfalteerde Hamersestraat moet de toplaag nog worden aangebracht.

Beide doorgaande wegen zaten sinds juli tot begin deze weekop slot omdat de gemeente ze liet herinrichten. Er is een vrijliggend fietspad gekomen, de Hamersestraat kreeg nieuw asfalt en de Dorpstraat klinkers en ter hoogte van de Werenfriduskerk een kunstwerk in de weg, in de vorm van een Perzisch tapijt.

Slecht weer
Verkeerswethouder Arthur Boone hamerde erop dat de wegen op 24 oktober weer open konden en dit gebeurde ook. Toch moesten ze donderdag weer op slot. „De toplaag had er vorige week donderdag zullen komen, maar het weer was toen zo slecht dat het niet kon”, verklaart uitvoerder Frank Salemink van de Van Gelder Groep, die de infraklus klaarde.

Overmacht
Boone is niet blij dat de wegen opnieuw dicht zijn gegaan. „Maar dit kon niet anders. Dit is overmacht. Voor het aanbrengen van een toplaag moet het droog zijn én minstens 10 graden, want anders krijg je niet het gewenste resultaat. En ik heb geen zin om de boel over een paar jaar weer af te moeten sluiten vanwege een toplaag die niet goed zou zijn."