Volledig scherm
© Rolf Hensel

Wethouder Haga: veel meer klachten over azc Elderhoeve

ARNHEM - Er is sinds juni veel vaker geklaagd over overlast van azc Elderhoeve in Elden dan de vier keer waarover wethouder Anja Haga drie weken geleden sprak in de Arnhemse gemeenteraad.

Volgens VVD- leider Leendert Combée is er zeker vijftig keer geklaagd. Haga sprak dat aantal gisteravond tijdens de Politieke Maandag in het stadhuis niet tegen en beaamde dat zij de gemeenteraad over de overlast onjuist heeft geïnformeerd – een politieke doodzonde. „Ik weet sinds vorige week dat dat aantal niet klopt", aldus de wethouder.

Maatregelen
Aanleiding voor haar uitspraak van destijds was een klacht van Eldenaar Hans Berkman. De buurtbewoner bracht naar voren dat met veel meldingen van overlast 'niets gebeurt'. Vooraf beloofde maatregelen om overlast te voorkomen waren, tot verrassing van Haga, nog niet uitgevoerd.

Meldpunt
De wethouder wil nu snel weten hoeveel overlastmeldingen er zijn gedaan in Arnhem-Zuid. Voor het instellen van één meldpunt voelt zij niets. „Soms is snelle actie nodig. Dat kan via de politie, via het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, maar niet via een meldpunt."

Meer over dit onderwerp in de Gelderlander van dinsdag 1 november, editie Arnhem, of in de e-paper.