Volledig scherm
De buitgemaakte whiskey. © Facebook politie

Whiskeydieven gepakt met afstandsbediening autosleutel

ZEVENAAR - Drie whiskeydieven zijn zondag bij de Coop aan het Masiusplein in Zevenaar betrapt doordat de lampen van hun auto brandden. Die begonnen teknipperen toen de politie de afstandsbediening bediende van de autosleutels die een vierde dief bij zich droeg.

Deze vierde man was al aangehouden door het winkelpersoneel toen hij met enkele gestolen goederen in zijn achterzak de kassa wilde passeren. Het personeel waarschuwde daarop de politie.

Gefouilleerd
De politie kreeg de melding van de diefstal van een aantal flessen drank, waarbij werd gezegd dat een aantal dieven wasweggereden in een witte auto. Aangekomen bij de winkel werd de aangehouden man ondervraagd. Toen hij agressief werd is hij door de politie geboeid en gefouilleerd. Daarbij kwamen de autosleutels tevoorschijn.

Pakken vlees
Een agent besloot de afstandsbediening op de autosleutels te proberen. Dewitte auto op de parkeerplaats van de supermarkt reageerde. In die auto zaten drie mannen en lagen meerdereflessen whiskey. Ook lagen er vier pakken vlees die bij een andere supermarkt waren gestolen.

Inbrekersgereedschap
De mannen zijn aangehouden voor winkeldiefstal. Het voertuig isbeslag genomen en wordt onderzocht. Een van de mannen kreeg een boete omdat hij een tas met inbrekersgereedschapbij zich had. De bestuurder van de auto kreeg ook een boete. Hij stondop een invalidenparkeerplaats geparkeerd.

De goederen zijn teruggeven aan de supermarkt.