Pieter Omtzigt (CDA) tijdens de beëdiging als lid van de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt (CDA) tijdens de beëdiging als lid van de Tweede Kamer. © ANP

Wie is een echte Pieter Omtzigt? Dit zijn onze lokale luizen in de pels

Een volksvertegenwoordiging waar we op kunnen bouwen. Mensen die tegengas durven te geven aan de regerende partijen. Tegenmacht heet dat in hip Haags jargon. Hoe staat het eigenlijk met de democratische controle van het bestuur in de regio? 

22 reacties

 • Han Luijters

  2 jaar geleden
  Om Gerard Kusters van Boxmeer in lijst op te nemen is voor mij niet te begrijpen. Juist alles behalve een luis in de pels en gaat het vergelijk met PO niet op.
 • Jan Willems

  2 jaar geleden
  Als ik het goed heb, schijnt zelfs Dries van Agt, als voormalig boegbeeld, het helemaal gehad te hebben met CDA; alias de Partij van de Q-koorts (en overige zoönosen) CDA is simpel VVD 2!! ...Zie Staten in Brabant> ineens worden ze zelfs vriendjes met de partij van Baudet!? Desnoods verkoopt CDA nog zelfs de schoonmoeder!
 • Hans Peters

  2 jaar geleden
  Toevallig ben ik zo´n luis althans dat zeggen ze in de krant. Best wel een bijzondere titel, echter, wat ik ben is het zijn van een volksvertegenwoordiger. Ik kijk bij ieder raadsvoorstel naar wie is met dit voorstel de Sjaak. Daar is geen kunst aan dat is in mijn optiek waarvoor je gekozen bent. Gelukkig hoef ik het de laatste jaren niet meer alleen te doen, maar zijn we met een geweldig en deskundig team. Al herhaal ik wel, geen enkel raadslid heeft het slecht voor met Berg en Dal
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Een luis in de pels is iemand, zoals Ruud Berns, omschrijft. Iemand die helder vraagt en aangeeft wat uitgezocht moet worden. Dat zaken niet gaan en lopen zoals het hoort. Juist niet negatief is maar graag de onderste steen boven wil hebben. Openheid van zaken. En dat wordt de persoon niet altijd in dank af genomen. Omdat deze dan lastig is in de ogen van anderen. Helaas worden deze mensen vaak afgeserveerd, tegengewerkt of genegeerd. Vind het een uitstekende uitdrukking voor Omzigt e.a.
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  Mensen als Pieter Omtzigt weten dat ze in hun verdere loopbaan NERGENS meer aan de bak komen. Er is geen (overheid) instantie die hem nu een baan durft te geven... ze zijn bang dat hij dingen gaat vertellen wat geheim moet blijven. Hetzelfde zien we met klokkenluiders - deze mensen komen uiteindelijk ziek en overspannen thuis te zitten.