Volledig scherm
Raphaël temidden van enkele van zijn Tielse Kopstukken. Foto William Hoogteyling

Wie van Tiel houdt moet Kopstukken van Drent zien

TIEL - Er was zelfs sprake van ontroering bij de opening van de foto-expositie Kopstukken van de Tielse fotograaf Raphaël Drent: 'Wat wonen we toch in een stad met mooie mensen.' Wie van Tiel houdt, of niet bang is om dat te gaan doen, moet de expositie Kopstukken aan de Damstraat gaan zien.

Anders doet de Tiel-adept zichzelf schromelijk te kort.

Ziel
otograaf Raphaël Drent, van geboorte Arnhemmer maar inmiddels vergroeid met de stad waar hij al tientallen jaren woont en werkt, heeft met veel liefde 85 mensen gefotografeerd. En hij wist daarmee volgens velen de ziel van de oude stad aan de Waal te raken.

Hij bevriestje
Zoals de Tielse schrijver Khalid Boudou, die de expositie zaterdagmiddag in een volgepakte expositieruimte opende, het omschreef: „Raphaël werkt heel intuïtief en dat zie je in zijn foto's. Hij komt, kijkt, weet, en hij bevriest je in één foto en is weer weg. Magische schoonheid en liefde, dat is het."

Te zien tot en met 26 november aan de Damstraat 2.

Voor een uitgebreide reportagezie de Gelderlander, editie Rivierenland,van 7 november of de e-paper.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.