Het peloton passeert Rhenen, waar veel publiek langs de kant staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het peloton passeert Rhenen, waar veel publiek langs de kant staat. © William Hoogteyling

Wielerfeest Vuelta, hele dag reizen voor één minuutje vertier: 'Dan zie je dat wielrennen leeft!’

Reportage | met videoDe een is ervaren en heeft een stoel meegebracht. De ander staat zonder morren drie uur reikhalzend te wachten op die ene minuut dat kopgroep en wielrenners hen passeren. De regio omarmde zaterdag de Vuelta, ook al was het zó voorbij.

2 reacties

 • Theo Binnendijk

  3 maanden geleden
  Het mag dan mooi zijn om naar te kijken, maar de Vuelta hoort toch echt in Spanje thuis. We hebben hier ook al de Tour de France en de ronde van Italië gehad. Ook overheden betalen hier flink aan mee. Promotie heet dat. Stop hier mee en besteedt het geld waar het echt nodig is. Er zijn nu zoveel problemen.
 • gerard loon

  3 maanden geleden
  Wielrennen is een geweldige meeslepende sport . De mannen zorgen voor spektakel net als de vrouwen , die in tegenstelling tot de voetbalsters volkomen gelijkwaardig de sport beoefenen . Langs de weg kijken is leuk , maar wielrennen is bij uitstek een TV kijk sport . Je zit midden in de koers er boven op je ziet alles . En dan kijken op de “ Bels “ met de zeer deskundige verslaggevers en prettig stemgeluid . Top amusement en voor een prikje. Dat hele verziekte voetbal kan me wat !
 1. Vuelta passeert boerenprotesten bij Woudenberg en Gameren zonder hindernissen
  Play
  Update/met video

  Vuelta passeert boerenpro­tes­ten bij Woudenberg en Gameren zonder hindernis­sen

  Het wielerpeloton van de Vuelta is zonder problemen en met veel getoeter het Agractie boerenprotest in Woudenberg gepasseerd. De boeren waren kort in de uitzending van de wielerwedstrijd te zien. Er werd veel getoeterd. Tractoren, landbouwvoertuigen en vrachtwagens stonden langs de route opgesteld. Ook hingen veel omgekeerde vlaggen en waren er spandoeken met antiregeringsleuzen te zien.