Volledig scherm
Er bestaat nog steeds veel onvrede over het Nederlandse coffeeshopbeleid. © Robin Utrecht/ANP

Wietconflict op straat in Elst bestraft

ELST/DRIEL/ANGEREN - Een 42-jarige man uit Angeren en een 50-jarige Arnhemmer die een oude wietruzie uitvochten langs de Nijverheidsweg in Elst, zijn hiervoor gestraft door de politierechter in Arnhem. Een 43-jarige Drielse die zich met de ruzie bemoeide, werd eveneens veroordeeld.

Op 7 maart kwamen de Angerenaar en Arnhemmer elkaar tegen in een hydroshop; een winkel die kweekspullen verkoopt, bijvoorbeeld voor wietplanten.

Aanvaring
Tussen de twee leeft oud zeer: de Arnhemmer verwijt de Angerenaar een lening, die te maken had met wiet, niet te hebben afgelost. Na de woordenwisseling stapten beiden in hun auto. De Arnhemmer was samen met zijn partner, de 43-jarige Drielseen haar dochtertje. Een tweede confrontatie volgde toen de mannen uitstapten en de Angerenaar de Arnhemmer in zijn zak zag rommelen. „Uit vrees voor een vuurwapen of mes sloeg mijn cliënt hem in het gezicht", verklaarde de advocaat van de man tijdens de zitting. De 42-jarige was zelf niet aanwezig uit angst voor de ontmoeting met de Arnhemmer.

Klein mes
De Arnhemmer had inderdaad een klein mes bij zich en stak hiermee alle banden van de auto van de Angerenaar kapot.Toen ging de Drielse zich ermee bemoeien. Ze sloeg op de buitenspiegel van de Angerenaar. Zij zegt dat zij dit deed in een poging de ruzie te stoppen, omdat ze in paniek raakte.

Verwijt
De rechter verwijt de vrouw dat zij bijdroeg aan het geweld en niet bij haar peuter in de auto bleef. „Schandalig gedrag. Niet alleen door de mannen: ook mevrouw had beter moeten weten en voor haar dochter moeten kiezen", aldus de rechter.

Straffen
Zij legde de Drielse een taakstraf van 30 uur op. Haar vriend – die in 2013 al voor geweld werd veroordeeld – moet 90 uur taakstraf verrichten. Tevens moeten de twee ruim 500 euro schade vergoeden aan de auto van de Angerenaar. Die moet zelf 400 euro boete betalen.