Selami Osna (rechts) met zijn compagnon voor de geblakerde gevel van hun zaak, Eethuis Wijchen. Op straat de witte verf.
Volledig scherm
PREMIUM
Selami Osna (rechts) met zijn compagnon voor de geblakerde gevel van hun zaak, Eethuis Wijchen. Op straat de witte verf. © Paul Rapp

Wijchen is bang na twee brandaanslagen en mysterieus ‘verfspoor’: ‘We leven in een rare wereld’

WIJCHEN - In Wijchen heerst de angst. Voor de tweede keer binnen een week is er in het centrum brand gesticht in een zaak die wordt geleid door een allochtone ondernemer. Bizar detail: tussen beide zaken loopt na de laatste brandaanslag een verfspoor van meer dan 100 meter.

2 reacties

  • Theo Binnendijk

    1 jaar geleden
    Er zijn in Wijchen centrum nog meer allochtone ondernemers waar we in Wijchen blij mee zijn. Zonder hen ook veel meer leegstand. Ik hoop dat er 's avonds vaker politie rond kan rijden, want dit willen we niet in Wijchen.
  • Joop Arts

    1 jaar geleden
    Mw. Osna trekt nogal snel conclusies. Ik als Wijchenaar voel me hierdoor gediscrimineerd. Mensen die anti buitenlanders zijn zoals zij het zegt hebben hier niks te zoeken. Anti islam daarintegen is een tweede. Maar getuige de opbrengst vd crowdfunding zal het wel meevallen met het gevreesde anti buitenlander beleid en is dit gewoon het werk van een gestoord figuur die expres een verfspoor trekt van A naar B. Maar denk vooral niet dat Wijchenaren discrimineren Mw. Osna.