Volledig scherm
Opperste concentratie, in een poging het beste biertje te tappen. © Gerard Burgers

Wilco en Dennis zijn de beste biertappers in de regio (video)

ARNHEM/ NIJMEGEN - Dennis Matser tapt in de regio Arnhem de beste biertjes, Wilco Kuppens doet dat in Nijmegen en omstreken. Beiden wonnen maandagavond een regionale voorronde van het Nederlands Kampioenschap biertappen.

Matser tapt zijn biertjes normaal in Graaf Otto maar deed dat nu voor het oog van de vakjury in discotheek Manhattan, waar de Arnhemse voorronde werd gehouden. Roderick Maijer en Shelley Kelle van Pinoccio vormen het beste duo. Aan de wedstrijd deden vijftien horecazaken mee.

Biessels
Wilco Kuppens van café Biessels in Nijmegen werd uitgeroepen tot de beste biertapper van de regio Nijmegen. Tweede werd Danny van der Puijm van Irish Pub The Shamrock. Hij mag net als Joep Raemakers van café Samson in Wijchen (derde) en Bram Reineman van BEER&bites in Nijmegen (vierde) naar de landelijke finale. Die is op 11 januari op de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Juist tappen
Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt gehouden door de Stichting Tapwedstrijden.nl om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting in 2010 zijn er al 300 tapwedstrijden gehouden en na dit NK zevenNederlands Kampioenen gekroond.

Bekijk een interview met Kuppens, voorafgaand aan het kampioenschap.

Volledig scherm
De vier winnaars in de regio Nijmegen op het podium van de Lindenberg. © Koninklijke Horeca Nederland