Volledig scherm
Wilko Vermuë, nu 48 jaar, zoekt zijn Brabantse vader. © Privé

Wilko Vermuë zoekt biologische vader in Brabant (video)

CUIJK - „Mijn vader is een Brabander." Daarmee heeft Wilko Vermuë (48) zo'n beetje alles gezegd wat hij weet over zijn vader.De inwoner van Ovezande, een dorpje onder de rook van Vlissingen, is al sinds 2000 op zoek naar zijn vader.

Tot nu toe zonder succes.

Zoektocht
In 2012 ondernam hij al een poging om zijn vader te vinden. Er verschenen artikelen in de Provinciale Zeeuwse Courant en de Telegraaf en er werd een privé-detective ingeschakeld. Voor het televisieprogramma Spoorloos staat hij, zo zegt hij, al twee jaar op de wachtlijst. Volgende maand komt er een artikel over zijn zoektocht in Spoorloos Magazine.

Moeder
Met behulp van Fiom, een instelling die hulp biedt bij afstammingsvragen en ongewenste zwangerschappen, vond hij in 2006 zijn moeder. Ze wilde in eerste instantie geen contact met de zoon die ze 40 jaar eerder had afgestaan. „Voor mijn moeder was het boek gesloten. Ze wilde niet meewerken. Ik weet sindsdien in ieder geval wel dat ik een halfbroer en -zus heb."

Laatste strohalm
Een artikel in Spoorloos Magazine en het benaderen van de Brabantse kranten ziet Wilko Vermuë, werkzaam als fysio/manueeltherapeut in Kapelle, als een ultieme poging zijn vader op te sporen. „Misschien dat iemand mijn foto ziet en er iets in herkend. Dan kan ik zeggen dat ik er alles aan heb gedaan. Het is een laatste strohalm. Lukt het nu niet, dan is het dat wat mij betreft."

Lees het hele relaas van Wilko Vermuë in de papieren De Gelderlander,editie Maaslander, of via onze e-paper.

Wilko Vermue uit Ovezande is op zoek naar zijn biologische vader. Zijn biologische moeder kampeerde in 1967 op camping Welgelegen in Cadzand. Negen maanden later beviel ze van Wilko. Zij heeft aangegeven geen contact te willen met hem. Nu is de zoektocht naar zijn biologische vader geopend.