Volledig scherm
© Mariska Hofman

Winkeliers willen koopzondag in Bennekom

BENNEKOM - Het bestuur van de Ondernemersvereniging Bennekom doet een dringend beroep op het gemeentebestuur van Ede om alle winkeliers in het dorp de mogelijkheid te geven op zondag open te gaan. Dat staat in een recente brief aan de gemeente.

Volgens de ondernemers heeft Bennekom last van de wekelijkse zondagsopenstelling in Ede en Wageningen.

Uitzondering
De winkels in Ede mogen sinds ruim een jaar wekelijks open van 12 tot 17 uur. Bennekom en de andere buitendorpen werden van deze regel uitgezonderd omdat de bevolking in een peiling aangaf geen behoefte aan zondagsopenstelling van winkels te hebben.

Supermarkten
Met name de supermarkten in Bennekom zien klanten weglopen, stelt een woordvoerder van Albert Heijn Bennekom. Zijn collega van Plus is minder stellig, hij geeft aan 'niet voorop te zullen lopen' bij het invoeren van een koopzondag.

Kans
Het pleidooi van de ondernemersvereniging lijkt weinig kans te maken bij de politieke partijen die vorig jaar met een minieme meerderheid de koopzondag in Ede mogelijk maakten. Dat kan mogelijk anders zijn na afloop van de huidige collegeperiode. In maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen.