Volledig scherm
Frank Hageman (links) en Hens Wolf spreken namens de Spoorstraatondernemers in Didam. „Wij staan achter het breedgedragen 'Masterplan' voor het centrum.” © Jan van den Brink

Winkeliers zijn 'hartstikke voor' het centrumplan in Didam

DIDAM - De ondernemers uit de Didamse Spoorstraat hebben genoeg van de negatieve publiciteit over het centrumplan. Ze vinden dat de balans in de beeldvorming is zoek is. Zij omarmen het centrumplan namelijk.

De Spoorstraatwinkeliers maken gezamenlijk een vuist tegen alle aandacht die actievoerder René Brouwers genereert bij zijn opzet het centrumplan van tafel te krijgen. De ondernemers zijn namelijk hartstikke vóór het zogeheten 'Masterplan' om het koophart van Didam een impuls te geven.

Zondag zijn de ondernemers uit de Spoorstraat bijeengekomen. „De opkomst was groot. Daarnaast steunt ondernemersvereniging Gastvrij Didam ons”, zegt voorzitter Hens Wolf.

Compact
De kracht van het plan zit hem volgens de ondernemers in de opzet het centrum compact te maken, horeca te concentreren en het plein bij de Mariakerk tot evenemententerrein te bombarderen.

„Hiermee versterk je ook de evenementen, zoals de kerstmarkt en Didam Op Stelten”, vindt Frank Hageman van Gilsing Herenmode. „Nu is het gebied te langgerekt waardoor de evenementen minder goed tot hun recht komen.”