Volledig scherm
Judith Woordes-Scheepers bij de door haar beschilderde fietsbrug over de N18. Foto PR

Winterswijkse siert alles op: van kinderkamer tot fietsbrug

WINTERSWIJK - Judith Woordes-Scheepers (35) uit Winterswijk gaf een vaste baan op om voor zichzelf te beginnen.Tekenen en schilderen is haar lust en haar leven.

Om een goede indruk te krijgen van het werk van Woordes-Scheepers hoef je maar vijf minuten rond te wandelen bij kinderopvang De Springplank in Winterswijk.

Fraaie schilderingen
Al op het plein ervoor wordt je blik getrokken naar de beschilderde tegels, die het plein hebben veranderd in een waterpartij met speelmogelijkheden. Binnen is het al niet anders: waar de afgelopen jaren de wanden weliswaar een kleurtje hadden maar verder vrij saai waren, zijn ze nu een avontuur geworden. Menige kinderkamer bij particulieren is inmiddels opgesierd met haar werk. Ze laat fraaie schilderingen zien van onder meer auto's, een gitaar en een draak. Ook enkele grotere buitenobjecten heeft ze er inmiddels op zitten, zoals de landschapsschildering onder de fietsbrug langs de N18 bij Lichtenvoorde. „Die is in 2015 aangebracht om graffiti tegen te gaan, en dat werkt: het is sindsdien niet beklad."

Lees een uitgebreid verhaal over Judith Woordes-Scheepers in de rubriek 'Eigen Baas', editie Achterhoek, van dinsdag 1 november of in onze e-paper.

Volledig scherm
Bij De Springplank beschilderde ze niet alleen wanden, maar bedacht ze ook een uitklapbare kinderboerderij. Foto PR