Pieter Omtzigt van het CDA is een van de Tweede Kamerleden uit Oost-Nederland die aandacht vraagt voor de ongelijke verdeling van landelijk geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt van het CDA is een van de Tweede Kamerleden uit Oost-Nederland die aandacht vraagt voor de ongelijke verdeling van landelijk geld. © ANP

Woede na ongelijke verdeling cultuurgeld: niet eerste keer dat het Oosten wordt benadeeld, zeggen politici

ARNHEM/ DEN HAAG - Aan de voorkeursbehandeling voor de Randstad moet een einde komen. Dit keer gaan de subsidies voor muziek- en theatergezelschappen vooral naar het westen, en niks naar het oosten. Maar niet alleen in de cultuursector is sprake van ongelijkheid, zeggen politici.

40 reacties

 • Elessar

  2 jaar geleden
  Kijken hoe ze het vinden als wij nu eens geen belasting meer afdragen aan Den Haag? Dan kunnen we dat geld gewoon hier investeren scheelt een hoop Bürokratie en zo. En dan piepen ze daar wel anders.
 • Louise

  2 jaar geleden
  Amsterdam, Randstad, iets anders bestaat er niet voor de linkse cultuur club.
 • harry de Vries

  2 jaar geleden
  DAT WIL JE NIET WORDT JE NET DE EU
 • harry de Vries

  2 jaar geleden
  volgens mij heerst de VVD tegenwoordig en jullie stemmen er allemaal wer op IK ZAL DAT NOOIT DOEN  , heeft dus niks met links te maken , daarbij links of rechts je zorgt voor het hele land 
 • Cees

  2 jaar geleden
  Het is heel stil op de redactie van de Gelderlander. Het duurt uren voor een reactie wordt geplaatst. Daarom heel veel eerste berichten, geplaatst na 5 of 6 uur. Daar volgen helaas maar weinig reacties meer opNiettemin, Gelderlander-medewerker, die dit werk als vakantiebaantje hebt, veel plezier met je werk.Maar met Sjakie ben ik het eens.