Pieter Omtzigt van het CDA is een van de Tweede Kamerleden uit Oost-Nederland die aandacht vraagt voor de ongelijke verdeling van landelijk geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt van het CDA is een van de Tweede Kamerleden uit Oost-Nederland die aandacht vraagt voor de ongelijke verdeling van landelijk geld. © ANP

Woede na ongelijke verdeling cultuurgeld: niet eerste keer dat het Oosten wordt benadeeld, zeggen politici

ARNHEM/ DEN HAAG - Aan de voorkeursbehandeling voor de Randstad moet een einde komen. Dit keer gaan de subsidies voor muziek- en theatergezelschappen vooral naar het westen, en niks naar het oosten. Maar niet alleen in de cultuursector is sprake van ongelijkheid, zeggen politici.

  1. In de hernieuwde canon van de muziek verdringt Marvin Gaye de Beatles: ‘Helemaal van deze tijd’
    PREMIUM

    In de hernieuwde canon van de muziek verdringt Marvin Gaye de Beatles: ‘Helemaal van deze tijd’

    Het iconische album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles is niet langer de aanvoerder van de lijst van de 500 beste albums aller tijden, die het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone eens in de zoveel jaar samenstelt. Marvin Gayes What's Going On staat nu op nummer 1, het Beatles-album keldert naar plek 24. ,,Dit laat precies de tijdsgeest zien, want black lives matter slaat de klok.”
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo Rosenborg BKROS
EINDE
0-2
PSVPSV
away logo