Volledig scherm
De aangrijpende voorstelling Homeless van toneelvereniging WDT en Ramez Kamel in samenwerking met met Syrische vluchtelingen in de ommuurde tuin. © Tamara Reijers

Woest & Bijster, festival in natuur verdient vervolg

BENNEKOM/ RENKUM - De eerste aflevering van Woest & Bijster was een succes. Het festival rond de Bennekomse - en Renkumse bossen trok flink wat publiek. Dat vermaakte zich prima.

Bezoekers en deelnemende kunstenaars lieten weten graag volgend jaar een vervolg te zien.

Fantastisch
Zo ook Heleen Haasdijk en Hans Pasveer uit Wageningen. „Het is echt fantastisch hoe die kunstenaars een samenspel van kunst en landschap hebben weten te maken. Heel knap", aldus Haasdijk„En alles gebeurt op van die mooie plekken. Dat is op zich de fietstocht al waard", voegt Pasveer toe. Het duo kondigt nu al aan volgend jaar weer te gaan, als het festival dan tenminste op de agenda staat.

Storm en wind
Dat is volgens de drijvende kracht achter Woest & Bijster, de Bennekomse kunstenaar Ellen Bouter, nog niet zeker. „Het is allemaal vrijwilligerswerk en het kost behoorlijk wat tijd om alles te organiseren", zegt zij. „Maar de reacties zijn geweldig. Ik hoor alleen maar positieve geluiden. Het mooie weer werkt daar natuurlijk wel aan mee. Want hoewel 'woest en bijster' doet denken aan storm en wind, zijn zon en windstilte toch wel heel lekker."

Oproep
Bouter kreeg tientallen reacties op haar oproep aan kunstenaars om mee te doen aan Woest & Bijster. Ze kregen de oproep iets te verzinnen dat aansluit bij de natuur en om verschillende kunstuitingen te combineren. „Zeker driekwart van de geïnteresseerde kunstenaars heb ik teleur moeten stellen."

Woest & Bijster telt in totaal zestien kunstwerken en acht voorstellingen op bijzondere locaties.

Volledig scherm
CD recycle van Reneé Reijnders op een veld aan de Hartense weg. © Tamara reijers

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
RUST
0-1
PSVPSV
away logo