Volledig scherm
Poster van Rijnpark op een uitloper van het voormalige industriegebied: het voormalige Cobercoterrein aan de Nieuwe Kade. © DG

'Wonen en winkels in toekomstig RijnPark'

ARNHEM - Het stadsbestuur van Arnhem moet wonen, winkels, horeca en bedrijvigheid mogelijk maken op het voormalige industrieterrein tussen het oude rangeer- emplacement Het Broek en de Westervoortsedijk bij de Rijn.

Dat vindt de Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen StAB. De ondernemers pleiten voor een langjarig vernieuwingsproces dat het bedrijventerrein aan de oostzijde van de stad een oppepper geeft.

Goede stap
Een gedegen bestemmingsplan zou een goede stap in de richting zijn, zo luidt het advies richting gemeente. „Het gebied oogt nu sterk onsamenhangend en deels ontoegankelijk”, stelt Rob Hengeveld, voorzitter van StAB. Hij doelt daarbij op het ratjetoe van kantoren, resterende zware industrie, andere bedrijvigheid en 'een op bepaalde delen verrommeld spoorwegemplacement'.

Rondleiding
Gemeenteraadsleden van Arnhem kregen onlangs een rondleiding per bus in het gebied. De politici hebben begrip voor de wensen van de ondernemers. Zij vragen aan wethouder Economische Zaken Ron König om alvast de eerste stappen te zetten. König studeert nog op de toekomstvisie.

Hij heeft al wel een bord onthuld met de nieuwe naam van het gebied. 'Bedrijventerrein Westervoortsedijk en omgeving' heet voortaan RijnPark.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo