Hulpdiensten bij de woning van Shelley in Ede. De 22-jarige bleek te zijn vermoord. Haar moeder moest de woning zelf opruimen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten bij de woning van Shelley in Ede. De 22-jarige bleek te zijn vermoord. Haar moeder moest de woning zelf opruimen. © AS Media

Woning na moordonderzoek vaak besmeurd achtergelaten, schoonmaken dubbel trauma voor nabestaanden

Nabestaanden van moordslachtoffers krijgen de woning van hun dierbare vaak met bloed besmeurd terug. De confrontatie met bloedsporen en andere nare stille getuigen zorgt voor onnodig extra leed, zegt Slachtofferhulp Nederland. ,,Dit is een dubbel trauma.”

13 reacties

 • Marleen Verstraeten

  1 jaar geleden
  Goed, dit betekend dus dat in heel nederland geen professionele schoonmaakbedrijven bestaan? Kom op zeg, wat een waardeloos artikel.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Dit noemen ze in vaktermen - plaats van delict. De reden is dat de sporen niet direct uitgewist worden.
 • Leo Vis

  1 jaar geleden
  Waarom moet de gemeenschap voor de kosten opdraaien? Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf aan het werk zetten en de kosten verhalen op de dader.
 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  Daar zou de gemeente eens een professioneel schoonmaakbedrijf heen moeten sturen, je laat de nabestaande dat niet doen, zeker niet als er iemand van het leven is beroofd, dan krijg je een trauma bij het schoonmaken! niet echt verstandig!!
 • Oma Hessie

  1 jaar geleden
  Bij ons speciaal schoonmaakbedrijf gedaan