Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Herman Stöver

Woningbouw vertraagd door gebrek aan personeel, en dus gaat Gelderland meer en sneller ambtenaren opleiden

ARNHEM - Om het woningtekort aan te pakken, komt Gelderland met een versnelde opleiding voor ambtenaren met verstand van ingewikkelde bouwprocedures. Door een gebrek aan specialisten loopt de bouw van juist zo broodnodige huizen nu vertraging op.

11 reacties

 • PGH litjens

  1 jaar geleden
  Pas gelezen. Wie een China droom heeft kan die nu uitzoeken. In China staan in spooksteden 64 miljoen nieuwe huizen leeg.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  onzin geen personeel iedereen wil toch ambtenaar worden weinig doen veel verdienen
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Zorgtoeslagambtenaren en belastingambtenaren hebben door hun ‘regeltjesbeleid’ iets goed te maken, laat die verplicht de opleiding doen en natuurlijk zelf betalen.
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Even voor de helderheid, de regels worden niet bedacht door ambtenaren maar door politici. De ambtenaar mag het vervolgens controleren en handhaven.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  De overheid is verslaafd aan onwerkbare protocollen en richtlijnen. En om het makkelijker te maken verzinnen ze er steeds weer iets bij. Het werk is inmiddels zo gecompliceerd dat de gemeente externe experts inhuurt waardoor verantwoordelijkheid afgeschoven kan worden. Spreek uit eigen ervaring door bouwen van eigen huis…